Oxfilé med rostad pumpa

0 röster
30 min
4

Oxfilé med rostad pumpa, fetaost och brynt saffransmör. Festlig och god middag.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g oxfilé, styckad i bitar
  • 0,5 butternut pumpa, skalad, urkärnad och skuren i bitar
  • 2 gullökar, skalade och klyftade
  • 1 vitlök, i klyftor
  • 4 vita sparrisar, skalade och skurna i bitar
  • 1 paket saffran
  • 3 msk kalvfond
  • 100 g smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vänd runt pumpa, gullök och vitlök i lite olivolja, salta och rosta i ugn i ca 20 minuter.
  3. Stek oxfilé bitarna i smör, salta och peppra.
  4. Kör klart dem i ugn eller i stekpanna till önskad stekgrad.
  5. Låt dem vila ca 5 minuter.
  6. Bryn resterande smör och stek sparrisen där i.
  7. Tillsätt saffran och efter någon minut även kalvfonden.
  8. Lägg upp de rostade grönsakerna på ett fat, skiva köttet och lägg ovanpå.
  9. Häll på saffransmöret och lägg på sparrisen.
  10. Toppa med smulad fetaost.
8 juni 2012

Fler goda recept