Oxfilé med rostad pumpa

Oxfilé med rostad pumpa
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Oxfilé med rostad pumpa

2

11 ingredienser

30 min

Oxfilé med rostad pumpa, fetaost och brynt saffransmör. Festlig och god middag.

Ingredienser

portioner4
  • 800 g oxfilé, styckad i bitar
  • 0,5 butternut pumpa, skalad, urkärnad och skuren i bitar
  • 2 gula lökar, skalade och klyftade
  • 1 vitlök, i klyftor
  • 4 vita sparrisar, skalade och skurna i bitar
  • 1 förp saffran
  • 3 msk kalvfond
  • 100 g smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vänd runt pumpa, gullök och vitlök i lite olivolja, salta och rosta i ugn i ca 20 minuter.
  3. Stek oxfilé bitarna i smör, salta och peppra.
  4. Kör klart dem i ugn eller i stekpanna till önskad stekgrad.
  5. Låt dem vila ca 5 minuter.
  6. Bryn resterande smör och stek sparrisen där i.
  7. Tillsätt saffran och efter någon minut även kalvfonden.
  8. Lägg upp de rostade grönsakerna på ett fat, skiva köttet och lägg ovanpå.
  9. Häll på saffransmöret och lägg på sparrisen.
  10. Toppa med smulad fetaost.