Lyxiga kanelbullar med mandelmassa
Lyxiga kanelbullar med mandelmassa
12 ingredienser
Mitt köks recept på lyxiga kanelbullar med mandelmassa och nystött kardemumma. Pensla dina nygräddade bullar med sockerlag.
I videoklippet ovan:
Tommy och Lisa visar hur man bakar godaste bullarna!
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
Deg
- 10 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 75 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 25 g jäst
- 1 tsk kardemumma, stött
Fyllning
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl mandelmassa, riven
- 2 msk malen kanel
Sockerlag
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl vatten
Gör så här
Deg
- Värm mjölken i en kastrull till fingervärme.
- Smula ner jäst i en bunke och blanda ut med mjölken.
- Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda väl.
- Tillsätt smör och kardemumman och knåda ihop en fin deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Fyllning
- Blanda ihop smör, socker, mandelmassa och kanel till en smet.
- Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Smeta ut fyllningen jämt på degen och rulla ihop till en rulle.
- Skär rullen i ca 2,5 cm tjocka bitar.
- Fördela ut rullarna i bullformar på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.
- Baka kanelbullarna i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg.
- Blanda ihop en sockerlag och låt koka upp så att sockret löser sig.
- Pensla dina kanelbullar med sockerlagen direkt när dom kommer ut ur ugnen.