Laxfrittata

Laxfrittata
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016

Laxfrittata

14

14 ingredienser

30 min

Enkel och fräsch vardagsrätt där allt lagas i samma panna. Ägg, lax, potatis och västerbottensost blir en smarrig frittata.

Ingredienser

portioner4
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 4 potatisar, kokta, i skivor
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 300 g lax, i tärningar
  • 65 g bladspenat
  • 1 kruka färsk dill, i vippor
  • neutral olja och smör, att steka i

till servering

  • citron, klyftor
  • en härlig grönsallad

Gör så här

  1. Med en gaffel, vispa ihop ägg och mjölk, tillsätt västebottenosten, salta och peppra.
  2. Salta och peppra laxtärningarna.
  3. Skiva löken och bryn tillsammans med vitlöken i en stor stekpanna. Den ska bli lite karamelliserad och mjuk. Lägg på en tallrik vid sidan.
  4. Stek potatisskivorna och lägg även dem på tallriken.
  5. Häll frittatasmeten i stekpannan och låt steka på medelvärme till kanterna börjar bli fasta. Tryck då ner den stekta potatisen och laxen i frittatan. Lägg på den stekta löken på frittatan och till sist all spenaten utom några blad som sparas till servering.
  6. Sänk till låg värme och sätt på ett lock på stekpannan. Låt stå under lock till frittatan är fast, men krämig i mitten.
  7. Toppa den färdiga frittatan med de sparade spenatbladen och dillvipporna. Servera genast med citronklyftor och en härlig grönsallad.