Lammytterfilé med jordärtskocka

9 röster
30 min
4
Lammytterfilé med jordärtskocka
Foto: TV4

Lammytterfilé med jordärtskocka, kalvfond och hjortron.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g lammytterfilé
  • 500 g jordärtskocka, skalade
  • 200 g färska hjortron (eller frysta)
  • 4 kvist rosmarin
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger
  • 50 g smör
  • 2 klyfta vitlök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek lammyterfileérna gyllenbruna i smör tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin.
  2. Ta upp lammytterfileérna, lägg dem i folie och låt vila i 10 minuter.
  3. Tillsätt kalvfond och vatten i stekpannan och låt koka upp.
  4. Skiva jordärtskockorna och lägg i dem i pannan.
  5. Koka dem mjuka och tillsätt hjortronen och en klick smör. Salta ev.
  6. Skiva upp köttet och servera jordärtskockorna och såsen till.

Laddar fler recept...