Lammytterfilé med jordärtskocka

8 röster
30 min
4

Lammytterfilé med jordärtskocka, kalvfond och hjortron.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g lammytterfilé
  • 500 g jordärtskockor, skalade
  • 200 g färska eller frysta hjortron
  • 4 kvistar rosmarin
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Stek lammyterfileérna gyllenbruna i smör tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin.
  2. Ta upp lammytterfileérna, lägg dem i folie och låt vila i 10 minuter.
  3. Tillsätt kalvfond och vatten i stekpannan och låt koka upp.
  4. Skiva jordärtskockorna och lägg i dem i pannan.
  5. Koka dem mjuka och tillsätt hjortronen och en klick smör. Salta ev.
  6. Skiva upp köttet och servera jordärtskockorna och såsen till.
23 juli 2012
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept