Lammracks med tomatbräserad potatis

1 röst
4

Lammracks med tomatbräserad potatis och gräddkokt spenat.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g lammracks
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta

Tomatbräserad potatis

  • 600 g kulpotatis i halvor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 bananschalottenlök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan, finhackad
  • svartpeppar från kvarn

Stuvad spenat

  • 200 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Lammracks
    Krydda lammracks med salt och peppar och bryn i smör tillsammans med krossad vitlöksklyfta och rosmarin, stek sedan färdigt lammet i ugn 125 grader till en innertemperatur av 58 grader.
  2. Tomatbräserad potatis
    Fördela kulpotatis i ugnsfast form, fräs lök och vitlök i olivolja tillsammans med lagerblad och timjan, tillsätt tomatkross och smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Häll tomatkompotten över potatisen och baka i ugn 200 grader i 45minuter.
  4. Stuvad spenat
    Fräs finhackad lök och vitlök i en klick smör och tillsätt spenaten, låt spenaten falla ihop ordentligt, tillsätt grädde och koka ihop, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera lammracks med tomatbräserad potatis och spenat.
2 mars 2013

Fler goda recept