• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammracks med tomatbräserad potatis

Lammracks med tomatbräserad potatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Lammracks med tomatbräserad potatis

5 steg att laga

16 ingredienser

Lammracks med tomatbräserad potatis och gräddkokt spenat.

Se fler recept från

Mitt kök


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g lammrack
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 klyfta vitlök

Tomatbräserad potatis

  • 600 g kulpotatis, i halvor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 klyfta vitlök, skivade
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan, finhackad
  • svartpeppar, nymalen

Stuvad spenat

  • 200 g babyspenat
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Lammracks
    Krydda lammracks med salt och peppar och bryn i smör tillsammans med krossad vitlöksklyfta och rosmarin, stek sedan färdigt lammet i ugn 125 grader till en innertemperatur av 58 grader.
  2. Tomatbräserad potatis
    Fördela kulpotatis i ugnsfast form, fräs lök och vitlök i olivolja tillsammans med lagerblad och timjan, tillsätt tomatkross och smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Häll tomatkompotten över potatisen och baka i ugn 200 grader i 45minuter.
  4. Stuvad spenat
    Fräs finhackad lök och vitlök i en klick smör och tillsätt spenaten, låt spenaten falla ihop ordentligt, tillsätt grädde och koka ihop, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera lammracks med tomatbräserad potatis och spenat.