Lammfärsbiffar med gräddkokt savoykål

60 röster
4

Lammfärsbiffar går snabbt att fixa till middag. Servera med gräddkokt savoykål.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 1 knippe timjan
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 huvud savoykål
  • 1 pkt bacon
  • 2,5 dl grädde
  • salt
  • 1 äpple
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla bacon och hacka timjan fint.
  2. Knäck i ett ägg i lammfärsen, riv ner vitlöken, tillsätt senapen, timjan samt en skvätt grädde. Blanda färsen till en smet. Salta och peppra.
  3. Börja steka bacon i smör.
  4. Skär bort roten på kålen och strimla den fint. Tillsätt den till baconen i pannan.
  5. Skär äpplet till små tärningar och tillsätt till kålen.
  6. Avsluta kålen med salt, peppar och den resterande grädden. Låt grädden koka in och smaka av under tiden.
  7. Stek lammbiffarna i smör och servera sedan med den gräddkokta kålen.
13 mars 2013

Fler goda recept