Kryddstekta kycklingklubbor

koket.se
Kryddstekta kycklingklubbor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Kryddstekta kycklingklubbor

13 ingredienser

Kryddstekta kycklingklubbor med plommonchutney. Enkelt och gott på grillen!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 12 kycklingklubbor
  • 0,5 dl kalvfond
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl vita sesamfrön
  • flingsalt

chutney

  • 8 plommon, gärna ljusröda eller gula, urkärnade i bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda kalvfond med paprika- och chilipulver.
  2. Marinera klubborna däri, gärna några timmar.
  3. Koka ihop alla ingredienser till chutneyn, mosa plommonbitarna med en visp och smaksätt ev. med salt. Låt svalna.
  4. Blanda ströbröd med sesamfrön och panera klubborna i blandningen.
  5. Grilla kycklingklubborna till de är genomstekta.
  6. Salta dem med flingsalt och vira in benet i en servett eller i folie.
  7. Servera på fat med chutney bredvid.