• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Korv carbonara

Korv Carbonara
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Korv carbonara

5 steg att laga

10 ingredienser

20 min

Snabblagad och krämig pasta med svamp, kryddig korv och parmesanost.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g korv med smak av rökt paprika och chili
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g linguine (eller annan pasta)
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 100 g parmesanost, riven
  • salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Kvarta champinjoner, finhacka lök och vitlök. Skär korven i slantar och stek den med svamp, vitlök och lök. Lägg i vitlök och lök på slutet så de inte bränns utan bara blir mjuka.
  2. Koka pastan al dente i saltat vatten.
  3. Rör samman grädde, ägg, svartpeppar, riven ost och krydda med salt.
  4. Blanda pastan och korvfräset med grädd- och ostblandningen. Späd eventuellt med lite pastavatten om det behövs.
  5. Lägg upp pastan i portionsskålar och strö över mer ost och svartpeppar.