Kantarellröra

Kantarellröra
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kantarellröra

0

9 ingredienser

20 min

Kantarellröra med parmesanost. Enkelt och riktigt gott.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner2
  • 500 g kantareller
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 3 ägg
  • 1 dl riven lagrad ost (t ex parmesan)
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek svampen i smör, låt eventuell vätska koka ur pannan.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat.
  3. Knäck äggen och vispa ihop dem.
  4. Tillsätt äggen på kantarellerna när pannan är riktigt varm, rör frenetiskt så att ägget blir som stekt/finhackat.
  5. Salta och peppra.
  6. Häll upp på tallrik och toppa med ost och persilja.