Honungsstekt fläskkarré med salsa
Honungsstekt fläskkarré med salsa
16 ingredienser
Honungsstekt fläskkarré marinerad i hela kryddor. Servera fläskkarrén med en frisk salsa på ananas, lime, tomat, chili och färsk koriander.
Se fler recept från
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Honungsstekt fläskkarré
- 800 g fläskkarré, utan ben i bit
- 1 bit hel ceylon kanel
- 4 hela nejlikor
- 1 msk malen ingefära
- 1 msk korianderfrö
- 1 tsk svartpepparkorn
- 1 dl honung
- salt
Salsa
- 1 ananas, skalad och tärnad i tärningar om 1x1cm
- 2 tomater, i små tärningar
- 1 bananschalottenlök, finhackad
- 1 grön chilifrukt, tunna skivor
- 1 limefrukt, saft och skal av
- 3 msk olivolja
- 1 dl färsk koriander, finskuren
- salt
Gör så här
Honungsstekt fläskkarré
- Stöt alla torkade kryddor i en mortel, klappa in kryddorna i köttet och krydda med salt.
- Bryn fläskkarrén ordentligt i het stekpanna i olja. Tillsätt honung och låt glasera runt om.
- Stek färdigt din fläskkarré i ugn på 175 grader till en innertemperatur av 65 grader. Låt vila klar på skärbrädan till 72 grader.
Salsa
- Blanda samman alla ingredienser till salsan och smaka av med salt.
- Servera med ris eller ett gott bröd.