Helstekt rödspätta

koket.se
Helstekt rödspätta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Helstekt rödspätta

10 ingredienser

25 min

Helstekt rödspätta med champinjoner, kaprisbär och citroncreme.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 4 rödspättor, hela
  • 200 g champinjoner
  • 1,5 dl kaprisbär, utan spad
  • 1 ask ärtskott
  • 1 förp crème fraîche
  • 1 citron, zest
  • smör, att steka i
  • Vetemjöl, att panera i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rensa fisken och vänd den i vetemjöl.
  2. Stek klart den i stekpanna i rikligt med smör på låg temperatur. Salta och peppra.
  3. Blanda creme fraiche, citroncest, salt och svartpeppar.
  4. Stek champinjonerna gyllenbruna, salta och tillsätt kaprisbären, vänd ner ärtskotten och servera.