Halstrad röding med korngrynsotto
Halstrad röding med korngrynsotto
14 ingredienser
Ingredienser
- 600 g röding
- 8 jordärtskockor
- 1 dl dragon, plockad
- 100 g parmesanost
- 3 schalottenlökar
- 2 dl korngryn
- 100 g smör
- 50 g spenat
- 1 citron, skalet av
- 1 msk citron, saft
- 1,5 dl vitt vin
- 5 dl hönsbuljong
- olivolja
- timjan
Gör så här
- Skala jordärtskockorna blanda dem med olivolja, timjan och salt.
- Rör omkring ordentligt och rosta de tills de är mjuka och fått en gyllene färg.
- Hacka schalottenlöken fint, svetta och tillsätt vitt vin, häll i korngrynen och mata med buljong tills det är klart, ungefär 30 minuter.
- Skär bort slaget av rödingen, och eventuella ben, skär rödingen i tre bitar, salta.
- Gnid in rödingen med olivolja och stek fisken i en varm panna tills den har en
- kärntemperatur på 40 grader och servera den direkt.
- Riv parmesan grovt, blanda tillsammans med korngrynsotton, en klick smör, citronsaft, salt och vänd i spenaten sist.