Halstrad röding med korngrynsotto

Halstrad röding med korngrynsotto
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Halstrad röding med korngrynsotto

14 ingredienser

Halstrad röding med korngrynsotto, jordärtskocka och dragon.

Ingredienser

portioner
  • 600 g röding
  • 8 jordärtskockor
  • 1 dl dragon, plockad
  • 100 g parmesanost
  • 3 schalottenlökar
  • 2 dl korngryn
  • 100 g smör
  • 50 g spenat
  • 1 citron, skalet av
  • 1 msk citron, saft
  • 1,5 dl vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong
  • olivolja
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna blanda dem med olivolja, timjan och salt.
  2. Rör omkring ordentligt och rosta de tills de är mjuka och fått en gyllene färg.
  3. Hacka schalottenlöken fint, svetta och tillsätt vitt vin, häll i korngrynen och mata med buljong tills det är klart, ungefär 30 minuter.
  4. Skär bort slaget av rödingen, och eventuella ben, skär rödingen i tre bitar, salta.
  5. Gnid in rödingen med olivolja och stek fisken i en varm panna tills den har en
  6. kärntemperatur på 40 grader och servera den direkt.
  7. Riv parmesan grovt, blanda tillsammans med korngrynsotton, en klick smör, citronsaft, salt och vänd i spenaten sist.