Grillad fläskkarré med sommarsallad
Grillad fläskkarré med sommarsallad
16 ingredienser
Grillad fläskkarré med sommarsallad och fetaostcrème.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 800 g fläskkarré
- 10 potatisar, kokta
- 1 förp haricots verts
- 2 gula paprikor, urkärnade och skurna i bitar
- 1 rödlök, finhackad
- 1 ask krasse
- 8 kvisttomater, små, klyftade
- 2 msk vinäger
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk olja
- 1 förp crème fraîche
- 2 msk fänkålsfrö
- 100 g fetaost
- salt
- svartpeppar
- rapsolja
Gör så här
- Grilla eller stek fläskkarrén, salta och peppra. Låt vila.
- Vispa ihop vinäger, senap och olja i en stor skål tillsammans med rödlöken och smaksätt med salt och peppar. Skiva potatisen och blanda i.
- Stek paprika och haricot verts mjuka i lite olja i en stekpanna.
- Blanda ner i potatissalladen tillsammans med tomater och kryddkrasse.
- Rosta fänkålfrön gyllenbruna i en torr stekpanna och mortla dem.
- Vispa ihop crème fraiche, feta ost, lite olivolja och de mortlade fänkålsfröna, salta och peppra.
- Vispa ihop creme fraiche, feta ost, lite olivolja och de mortlade fänkålsfröna, salta och peppra.