Fyllda marockanska paprikor

Fyllda marockanska paprikor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Fyllda marockanska paprikor

19 ingredienser

40 min

Lammfärs kryddas med kanel, spiskumminin, mynta, persilja och vitlök. Paprikor fylls med den kryddiga färsen och bakas i ugnen. Serveras med syrlig yoghurtsås och ris.

Ingredienser

portioner

paprika

  • 2 röda paprikor
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 msk harissa, pasta
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 krm malen kanel
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, skalet av
  • 3 msk färsk mynta, finskuren
  • 3 msk färsk persilja, finhackad

yoghurtsås

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk mynta, finskuren
  • 3 msk persilja, finskuren
  • 0,5 citron, saften av
  • salt
  • strösocker

Servering

  • kokt ris

Gör så här

  1. Börja med blanda färsen i en bunke. Tillsätt färs, buljong, ägg, harissapasta, spiskummin, kanel, två rivna vitlöksklyftor, skalet från en citron samt mynta och persilja som är finskuret. Blanda ordentligt.
  2. Dela paprikorna på mitten, ta ut kärnhuset och skär bort de vita kanterna.
  3. Fyll de fyra halvorna med färs, försök att få färsen så den sticker upp över kanten.
  4. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  5. Koka riset under tiden.
  6. Blanda såsen med yoghurt, riven vitlöksklyfta, hackade örter, lite salt och socker samt saften från en halv citron. Blanda runt och servera med varma paprikahalvor och kokt ris.