Fried rice med fläskfärs och ingefära

8 röster
ca 20 min
4

Wok med ris, så kallat fried rice, här på fläskfärs med blomkål, morot, chili och ingefära.

Visa mer
ca 20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl jasminris
  • 300 g fläskfärs
  • 300 g blomkål
  • 200 g morot
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 chili
  • 6 salladslökar att strö över
  • matolja
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk ljus soja (japansk)
  • 2 msk ostronsås
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • 4 stora ägg
  • färsk koriander att strö över rätten
  • 1 lime, pressad saft efter smak

Gör så här

  1. Koka jasminriset enligt anvisningarna på paketet och låt riset svalna.
  2. Skär blomkålen i små bitar. Skala och strimla morötterna fint. Skala ingefäran och hacka den och chilin fint.
  3. Strimla salladslöken och lägg den åt sidan.
  4. Hetta upp en wok- eller stekpanna med matolja.
  5. Stek färsen tills den är brynt. Skjut det åt sidan i pannan.
  6. Tillsätt blomkål, morot, chili och ingefära och woka på riktigt hög värme och under konstant omrörning tills grönsakerna börjar mjukna lite men fortfarande har kvar lite krispighet.
  7. Skjut grönsakerna lite åt sidan och tillsätt riset. Låt även det woka på hög värme och under konstant omrörning tills det börjar få lite färg.
  8. Blanda färs, grönsaker och ris samt tillsätt sesamolja, soja, ostronsås och sesamfrön. Blanda noga och se till att pannan är fortsatt riktigt het.
  9. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, under omrörning så att de blandas ut ordentligt i riset. 
  10. Smaka av med limesaft, toppa med salladslök och koriander och servera genast tillsammans med mer soja.
11 november 2013
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept