Färska rödbetor

koket.se
Färska rödbetor
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Färska rödbetor

10 ingredienser

Färska rödbetor med rotsellericreme, rostad kål och salta mandlar.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 knippen rödbeta
  • 1 rotselleri
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 sommarvitkål
  • olja, att rosta i
  • 1,5 dl salta, rostade mandlar
  • 0,5 ask krasse
  • smör
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka.
  2. Koka selleribitarna mjuka i grädde och mjölk.
  3. Mixa slätt i en blender, smaksätt med salt.
  4. Rosta kålen i en stekpanna i olja på hög temperatur. Salta.
  5. Häll upp rotsellericremen i en skål, toppa med kål, mandlar och kryddkrasse.
  6. Skala rödbetorna och servera dem bredvid med smör och salt.