Ciderkyckling med ris

196 röster
30 min
4
Ciderkyckling med ris
Foto: TV4

Ciderkyckling, en lättlagad kycklinggryta med äpple och dragon och smaksatt ris.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Ciderkyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 svenskt äpple, i små bitar
  • 2 dl äppelcider (torr)
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 100 g färsk spenat
  • maizenaredning
  • salt

Smaksatt ris

  • 400 g ris
  • 1 lagerblad
  • 1-2 tsk kummin
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ciderkyckling med ris
    Koka riset med lagerblad och kummin.
  2. Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme.
  3. Tillsätt lök och äpple till kycklingen och fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt cider och låt den koka in tills hälften återstår.
  5. Tillsätt kycklingbuljong och låt koka ihop.
  6. Tillsätt grädde och koka upp så den blir tjock och härlig.
  7. Tillsätt dragon och red av pannan med maizenaredning om det behövs.
  8. Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt.
  9. Servera din kycklinggryta med det smaksatta riset.
12 september 2012
Sommarrea, upp till 60%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...