• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ciderkyckling med ris

Ciderkyckling med ris
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Ciderkyckling med ris

9 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Ciderkyckling, en lättlagad kycklinggryta med äpple och dragon och smaksatt ris.

läs mer
Kökets kurser
Tommys såskurs promoruta

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 portioner

Ciderkyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 svenskt äpple, i små bitar
  • 2 dl äppelcider (torr)
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk färsk dragon, finhackad
  • 100 g färsk spenat
  • maizenaredning
  • salt

Smaksatt ris

  • 400 g ris
  • 1 lagerblad
  • 1-2 tsk kummin

Gör så här

  1. Ciderkyckling med ris
    Koka riset med lagerblad och kummin.
  2. Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme.
  3. Tillsätt lök och äpple till kycklingen och fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt cider och låt den koka in tills hälften återstår.
  5. Tillsätt kycklingbuljong och låt koka ihop.
  6. Tillsätt grädde och koka upp så den blir tjock och härlig.
  7. Tillsätt dragon och red av pannan med maizenaredning om det behövs.
  8. Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt.
  9. Servera din kycklinggryta med det smaksatta riset.