Chili con carne med äpple-och kumminkräm

Snabblagad vardagsmat
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Chili con carne med äpple-och kumminkräm

34

14 ingredienser

30 min

Chili con carne med äpple-och kumminkräm. Lättlagad och snabb vardagsrätt. Chilin görs på blandfärs.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4

Chili con carne

  • 500 g blandfärs
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 gula lökar, hackad
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 3 tomater, bitar
  • 2 morötter, grovt rivna
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor

Äpple- och kumminkräm

  • 1 äpple, grovt riven
  • 200 g kvarg
  • 1 tsk malen kummin
  • olja, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Chili con carne
    Stek köttfärsen gyllenbrun i olja i en kastrull.
  2. Tillsätt paprika pulver, chiliflakes, gul lök, vitlök, tomat och morot.
  3. Häll på lite vatten och de kokta bönorna, låt puttra ca 20 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Äpple- och kumminkräm
    Riv äpple och blanda med kvarg och malen kummin, smaksätt med salt och lite olivolja.
  6. Lägg upp chili con carnen i en skål och klicka krämen ovanpå.