Chicken fingers med nypondipp
Chicken fingers med nypondipp
12 ingredienser
Ingredienser
- 400 g kycklingfilé
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- salt
- 2 dl torkade nypon
- 6 dl vatten
- 3 msk ättika
- 1 dl strösocker
- 1 röd chilifrukt
- 20 g färsk ingefära
- 1 citrongräs
Gör så här
- Krydda kycklingen med salt och gnid in med olivolja.
- Baka i ugn 100 grader till innertemperatur 68 grader.
- Dela kycklingen i långa fingertjocka strimlor.
- Panera kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
- Värm upp frityrolja till 180 grader och fritera kycklingen gyllene vid servering.
- Lägg nypon, vatten, socker, chili, ingefära och citrongräs i en kastrull och låt koka tills nyponen blivit mjuka och vätskan tjocknat något.
- Mixa nypondippen slät i en blender och smaka av med salt och ättika
- Sila genom finmaskig sil och servera till ny friterade chicken fingers och en god grönsallad.