Böcklingsallad med krämig senapsdressing

koket.se
Böcklingsallad med krämig senapsdressing
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Böcklingsallad med krämig senapsdressing

11 ingredienser

40 min

Sallad med böckling och senapsdressing. Rökt fisk i en smakrik sallad är en perfekt snabblunch, speciellt om du har rester av kokt potatis.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g böckling
  • 1 dl svensk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 dl matolja
  • 2 dl färsk dill, plockad
  • 1 rödlök
  • 400 g potatis
  • 200 g rödbeta
  • 1 dl kapris
  • 2 dl röda mangoldskott

Gör så här

  1. Skala och koka potatis samt rödbetor och låt svalna.
  2. Skiva potatis först sedan rödbetor och skär i samma storlek. Lägg ut skivorna på ett stort fat.
  3. Plocka ner böcklingen, ta bort de värsta benen och skinnet, toppa rödbetorna och potatisen med fisk.
  4. Blanda senap med socker och vinäger och vispa runt till sockret löser sig. Vispa sedan ner matoljan successivt, vispa hela tiden och tillsätt droppvis, som en majonäs. Ringa sedan dressingen över faten.
  5. Toppa med kapris, rödlök i tunna ringar samt plockad dill och mangoldskott. Servera med en kall öl, smaklig måltid!