Bagels med rökt lax och inlagd gurka

Bagels med rökt lax och inlagd gurka
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016

Bagels med rökt lax och inlagd gurka

9 ingredienser

Bagels med klassiskt pålägg: tunna skivor av rökt lax och färskost smaksatt med peppparrot. Servera mackorna med gurka inlagd i hemgjord 1-2-3-lag.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 bagels
  • 200 g kallrökt lax
  • 200 g färskost
  • 10 cm färsk pepparrot

inlagd gurka

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 10 cm gurka
  • 0,5 dl plockad dill

Gör så här

Hyvla eller skär gurka mycket tunt.

  1. Lägg gurka och dill i en skål med lock.
  2. Blanda din 1-2-3-lag (ättika, socker och vatten). Rör om tills sockret har löst sig och slå inläggningslagen över gurkan och dillen.
  3. Finriv pepparrot och blanda ner efter smak i färskosten. Dela bageln på mitten och bre ut pepparrotsfärskost på båda sidor.
  4. Toppa med laxskivor och lägg på bagleslocket.
  5. Servera sedan med den inlagda gurkan.
Bagels med rökt lax och inlagd gurka | Köket.se