Äppelsmulpaj med flingsalt
Äppelsmulpaj med flingsalt
9 ingredienser
40 min
Mumsig och snabb äppelsmulpaj med flingsalt.
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
Äpplen
- 4 svenska äpplen
- 1 tsk malen kanel
- 2 tsk strösocker
- flingsalt
Smulor
- 125 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk flingsalt
Gör så här
Äpplen
- Skala äpplena och skär i mindre bitar, krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i smord ugnsfast pajform.
Smulor
- Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.
- Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugn i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.