Äggcocotte med chorizo och chili

7 röster
4

Krämig äggrätt med chorizo, paprika och chili som passar perfekt till påsk. Jättegott att doppa frasiga krutonger i. Passar lika bra som förrätt eller som inslag på buffén.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 100 g färsk chorizo
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 röd chili
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 3 msk vatten
  • finriven parmesanost
  • olivolja

Krutonger

  • vitt bröd
  • olja
  • smör

Gör så här

  1. Finhacka lök, paprika och chili.
  2. Skrapa chorizon ur fjälstret och mal ner med kniv till en färs. Fräs tillsammans med grönsakerna i en stekpanna. Krydda med finhackad rosmarin. Tillsätt honung och vatten och låt koka ihop.
  3. Lägg chorizoröran i botten på cocotteformarna. Knäck ägg över röran, med äggulan intakt. Toppa med lite chorizoröra vid sidan om äggulan. Avsluta med lite parmesanost på toppen.
  4. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
  5. Skär brödkrutonger i fingerstorlek och stek i olja och en klick smör.
  6. Servera med krutongerna att doppa i äggulan.
30 mars 2015

Fler goda recept