Fläskfärsbullar med tomatsås

koket.se
Fläskfärsbullar med tomatsås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Fläskfärsbullar med tomatsås

23 ingredienser

30 m

Köttbullar gjorda på fläskfärs serveras med mustig tomatsås, stekt surdegsbröd och sardeller.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk kapris
  • 2 lagerblad
  • 600 g krossade tomater
  • salt
  • svartpeppar

Fläskfärsbullar

  • 400 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk örter provencal
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till bryning

rostat surdegsbröd

  • 4 skivor surdegsbröd
  • olivolja, till stekning

Garnering

  • 1 kruka basilika
  • 1 förp sardellfilé

Gör så här

Tomatsås

  1. Hacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva chilin. Fräs i olivolja. Slå på resterande ingredienser och låt koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fläskfärsbullar

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt svälla 5 minuter. Forma bullar.
  2. Bryn snabbt i stekpanna med smör. Häll över tomatsåsen och koka klart ca 5 minuter.
  3. Stek surdegsbrödet i olivoljan och servera med köttbullarna, basilika och sardeller.