Syltsnittar med glasyr

Syltsnittar
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Syltsnittar med glasyr

65

8 ingredienser

30 min

Klassiska syltsnittar är jättegoda och enkla att göra. Kakorna toppas med hallonsylt och glasyr.

Ingredienser

Kakdeg

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 70 g strösocker [0,75 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 210 g vetemjöl [3,5 dl]
  • 2 g hjorthornssalt [0,25 tsk]
  • 50 g hallonsylt [3-4 msk]

glasyr

  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 25 g vatten [1 msk]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och strösocker lite lätt. Tillsätt ägget och sist i med mjölet utblandat med hjorthornssaltet, arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen på tre och forma plåtlånga längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    Gör en fördjupning i mitten av längden och fyll med hallonsylt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter, eller tills längderna fått en fin färg. Blanda sedan
    ingredienserna till glasyren och ringla den på de varma längderna, låt glasyren stelna och dela
    kakorna i lagon breda bitar.