Seglarbullar

koket.se
Seglarbullar
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Seglarbullar

16 ingredienser

2 h

Baka seglarbullar efter Roy Fares recept! Saftiga vetebullar fyllda med en ljuvlig vaniljkräm och rullade i socker.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Vaniljkräm till seglarbullar

  • 90 g äggula [6 st]
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 40 g majsstärkelse, majsstärkelse [0,75 dl]
  • 1 vaniljstång
  • 375 g standardmjölk [3,75 dl]
  • 30 g osaltat smör

Vetedeg till seglarbullar

  • 570 g vetemjöl [9,5 dl]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 5 g malen kardemumma [1 tsk]
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 50 g jäst
  • 250 g mjölk [2,5 dl]
  • 110 g smör, rumstemperatur
  • 55 g ägg [1 st]

Garnering

  • smör, smält
  • strösocker

Gör så här

Vaniljkräm

  1. Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången.
  3. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på
  4. medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.
  5. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen.

Vetedeg

  1. Blanda de torra ingredienserna i din matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den bildat gluten och känns glansig och fin på ytan.
  2. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 15 minuter.
  3. Dela degen i 18 lika stora bitar och rulla ihop till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 40-60 minuter, beroende på hur varmt det är i rummet.
  4. Sätt ugnen på 220 grader. Spritsa i vaniljkräm i mitten på varje bulle och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Pensla bullarna med smält smör och rulla runt i strösocker.