Den optimala kladdkakan

Den optimala kladdkakan
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Den optimala kladdkakan

214

10 ingredienser

30 min

Detta är enligt Roy Fares världens bästa kladdkaka. Perfekt kladdighet och fylld med jordnötter och marshmallows.

Ingredienser

portioner8 bitar
  • 120 g smör
  • 210 g strösocker [2,5 dl]
  • 110 g ägg, rumstempererade [2 st]
  • 4 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 30 g kakao [0,75 dl]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 25 g salta jordnötter [0,5 dl]
  • 25 g minimarshmallows [1 dl]

Servering

  • 300 g grädde, lättvispad [3 dl]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund springform och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i strösocker, ägg och vaniljsocker. Blanda i kakao, vetemjöl och salt och sist vänder du i jordnötter och marshmallows.
  3. Häll i smeten i din bakform och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Överbaka inte, då blir din kladdkaka torr, Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den.