Pasta med oxfilé och broccoli

Pasta med oxfilé och broccoli
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pasta med oxfilé och broccoli

67

14 ingredienser

25 min

Lyxig pasta med oxfilé, salvia och broccoli. Vitt vin, parmesan och pecorino sätter god smak.

läs mer
Paolo promoruta zucchinigratäng

Paolo lär dig allt om italiensk matlagning i sin kurs.
Läs mer här >>

Ingredienser

portioner4
  • 250 g oxfilé
  • vetemjöl
  • 4 färska salviablad
  • 250 g broccolibuketter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 torkad peperoncini, smulad (chilifrukt)
  • 0,5 dl vitt vin
  • olivolja
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 150 g pecorinoost, grovriven
  • persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g färsk lång pasta (t ex tornarelli eller tagliatelle)

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor, salta och peppra och lägg dem på ett fat med mjöl. Vänd strimlorna i mjölet så att de täcks runt om.
  2. Strimla salviabladen och dela broccolin i små, små buketter.
  3. Häll olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och peperoncino och hetta sedan upp pannan.
  4. Lägg i och bryn köttstrimlorna i den heta pannan. Lyft sedan över köttet på ett fat och lägg ner broccolibuketterna i pannan. Tillsätt lite olivolja och låt broccolin steka tills den börjar mjukna. Strö över salviablad och lite salt. Lägg tillbaka köttet i pannan, tillsätt vinet och låt det ånga
    in. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och kasta vitlöksklyftan.
  5. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll sedan ner den i pannan med köttet.
  6. Tillsätt olivolja, parmesanost och pecorino. Blanda noga. Servera pastan rykande het med lite överströdd persilja.