• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sirapsstekt kålrot

Sirapsstekt kålrot
Foto: TV4
Malin Söderström
Malin Söderström

Sirapsstekt kålrot

5 steg att laga

10 ingredienser

Receptet på sirapsstekt kålrot räcker till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g kålrot, skalad
  • salt
  • 25 g smör
  • 2 msk sirap
  • 100 g grönsallad, blandade blad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smulad präst- eller sveciaost
  • 0,5 dl rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Skär kålroten i jämna och grova stavar.
  2. Lägg i en vidkastrull med lite vatten i botten, salta lätt och klicka i smöret.
  3. Låt koka upp under lock, puttra sakta, när kålroten börjar bli mjuk lyfts locket av så att vätskan dunstar.
  4. Ringla över sirapen och låt kålroten brynas i smöret.
  5. Servera med en krispig sallad tossad med senapsvinägrett, rostade pumpafrön och smulad ost.