250 g getfärskost (eller vanlig färskost av komjölk)
50 g smör
0,5 gul lök, finhackad (liten)
salt
130 g vetemjöl, ca 2 dl
3 äggulor
2 krm muskot
150 g pecorinoost, nyriven (eller parmesanost)
Tomatsås
0,5 dl olivolja
2 klyftor vitlök, krossade
800 g tomat, skållade (eller burktomter)
6 blad färsk basilika
salt
peppar
strösocker
Gör så här
Ravioli
Skölj spenaten och grönkålen var för sig, lägg grönkålen i en kastrull med bara det vattten som blir kvar på bladen.
Tillsätt saltet.
Koka under lock ca 10 minuter, lägg ned spenaten och låt den bli mjuk.
Häll av, krama ur fuktigheten och hacka grönkålen och spenaten fint (går bra att köra kort i matberedare).
Smält smöret i en stor gryta.
Fräs löken mjuk och gyllenfärgad.
Vänd samman med grönkål och spenatblandningen.
Låt svalna lite och blanda sedan med färskosten och mjölet i en stor skål.
Tillsätt äggulorna, muskoten och osten och blanda väl.
Salta efter smak.
Kyl väl så blir smeten lättare att handskas med och forma sedan ovala
bollar, ca 2.5 cm långa och 1 cm tvärs över.
Koka upp 4.5 l saltat vatten och koka raviolin några stycken åt gången.
De är färdiga på 3-4 minuter.
Ta upp dem och håll de varma tills de ska ätas.
Serveras gärna med tomatsås och nyriven parmesanost.
Tomatsås
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlöken i några minuter utan att den får färg.
Lägg i tomaterna och låt koka ca 5 minuter till den överflödiga vätskan är borta (det tar ca 30 minuter med konserverade tomater) tillsätt basilikan och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.