Vit chokladkräm med bär

Vit chokladkräm med bär
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Vit chokladkräm med bär

4

6 ingredienser

20 min + kylning

En härlig kaneldoftande vit chokladkräm som serveras med färska bär.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 300 g vit choklad
  • 1 kanelstång
  • 4 dl blandade bär

Gör så här

  1. Hacka vit choklad i mindre bitar.
  2. Lägg i en kastrull tillsammans med äggulorna och tillsätt kanel, grädde och mjölk. 
  3. Värm krämen på svag värme och under omrörning tills den börjar sjuda. Var aktsam med värmen, det finns en risk att krämen spricker.
  4. Sila krämen genom en finmaskig sil och ställ den i kylen ca 2 timmar. Krämen ska stelna och
    bli kall.
  5. Servera chokladkrämen med blandade bär, i detta fall hallon, björnbär och blåbär.