Snabbt knäckebröd med hasselnötter och majsmjöl
Snabbt knäckebröd med hasselnötter och majsmjöl
9 ingredienser
ca 25 min
Snabbt och knäckebröd med hasselnötter, linfrö, solroskärnor. Detta knäckebröd är glutenfritt och bakas på majsmjöl.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 2 dl majsmjöl
- 100 g hasselnötter
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl linfrön, krossade
- 0,5 dl linfrön
- 1 dl vatten, hett
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl grevéost, riven
- flingsalt
Gör så här
- Hacka hasselnöttern grovt och blanda i en bunke tillsammans med majsmjöl, solroskärnor, linfrö, vatten, rapsolja och ost.
- Ta sedan smeten och blanda ut på ett bakplåtspapper, lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten tills den är ca 3 milimeter tjock.
- Dra bort det övre pappret och krydda med flingsalt.
- Baka i ugnen på 200 grader 20 minuter eller tills brödet börjat få fin färg. Ta ut ditt knäckebröd och låt det svalna innan du bryter det i bitar.