Saftig äppelkaka med mandelmjöl
Saftig äppelkaka med mandelmjöl
11 ingredienser
Saftig äppelkaka med mandelmjöl och knaprig topp av mandelsplitter. Servera din goda äppelkaka med lättvispad grädde.
Baka gärna din äppelkaka en dag i förväg, den blir bara saftigare och godare av att stå till sig ett tag!
Se fler recept från
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
Äppelkaka
- 2 äpplen
- 3,5 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g smör
- 0,75 dl grädde
- 0,75 dl mjölk
- 1,5 dl mandelmjöl
- 100 g mandelsplitter
Gör så här
Äppelkaka med mandelmjöl
- Koka upp gräddmjölken och lägg ner smöret så det smälter.
- Häll socker och ägg i en bunke. Vispa med elvsip tills det får en fluffig konsistens. Vänd ner smör- och mjölkblandningen i äggsmeten.
- Skala och kärna ur äpplen, skär dem i klyftor.
- Blanda ner vete- och mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten.
- Blanda runt alltsammans så det blir en jämn och len smet.
- Slå smeten i en springform.
- Placera ut klyftorna i formen längs med sidorna och strö mandelsplittern över hela kakan.
- In i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter, placera kakan långt ner i ugnen.
- Om kakan börjar bli mörk innan den är klar, täck den med smörpapper så inte toppen blir bränd.