Pancettapizza

Pancettapizza
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Pancettapizza

3

11 ingredienser

30 min

Pizza på köpedeg toppad med grönkål och pancetta.

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp pizzadeg
  • 80 g pancetta
  • 200 g grönkål
  • 2 tsk kummin
  • 200 g lagrad ost, riven
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1,5 dl crème fraîche
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg ut pizzadegen på en ugnsplåt.
  2. Skiva löken och skär bort stammarna på grönkålen. Skär kålen i mindre bitar.
  3. Stek lök, kål och kummin i stekpanna med smör.
  4. Stryk ut crème fraiche på degen, toppa med ca 70 % av osten.
  5. Sprid den stekta kålen och löken över pizzan.
  6. Lägg ut panchettan och den sista osten på toppen.
  7. Baka i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.