Pancettapizza
Pancettapizza
11 ingredienser
30 min
Pizza på köpedeg toppad med grönkål och pancetta.
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
- 1 förp pizzadeg
- 80 g pancetta
- 200 g grönkål
- 2 tsk kummin
- 200 g lagrad ost, riven
- 1 klyfta vitlök, skivad
- 1 schalottenlök, skivad
- 1,5 dl crème fraîche
- smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Lägg ut pizzadegen på en ugnsplåt.
- Skiva löken och skär bort stammarna på grönkålen. Skär kålen i mindre bitar.
- Stek lök, kål och kummin i stekpanna med smör.
- Stryk ut crème fraiche på degen, toppa med ca 70 % av osten.
- Sprid den stekta kålen och löken över pizzan.
- Lägg ut panchettan och den sista osten på toppen.
- Baka i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter.