Örtpanerad strömming

Örtpanerad strömming
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM

Örtpanerad strömming

9 ingredienser

15 min

Dillpanerad strömming som serveras med potatismos.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 12 strömmingsfiléer
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk vinterkyndel (torkad)
  • 2 msk torkad dill
  • smör (till stekning)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Klipp bort ryggfenan från strömmingsfiléerna och krydda med salt och peppar.
  2. Rör samman de torkade örterna och ströbrödet.
  3. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och slutligen örtströbrödet.
  4. Smält smör i en stekpanna och stek strömmingen gyllenbrun på båda sidor. Servera med potatismos eller varför inte på knäckebröd.