Örtpanerad strömming

Örtpanerad strömming
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Örtpanerad strömming

0

9 ingredienser

15 min

Dillpanerad strömming som serveras med potatismos.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • ca 12 strömmingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk torkad vinterkyndel
  • 2 msk torkad dill
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenan från strömmingsfiléerna och krydda med salt och peppar.
  2. Rör samman de torkade örterna och ströbrödet.
  3. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i lätt uppvispat ägg och slutligen örtströbrödet.
  4. Smält smör i en stekpanna och stek strömmingen gyllenbrun på båda sidor. Servera med potatismos eller varför inte på knäckebröd.