• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ljummen matvetesallad med rostbiff

Ljummen matvetesallad med rostbiff
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Ljummen matvetesallad med rostbiff

4 steg att laga

21 ingredienser

Fräsch matvetesallad som serveras med rostbiff och en riktigt god dressing med krasse och dragon.

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl matvete (kokt i grönsaksbuljong)
  • 0,5 gurka
  • 3 tomater (stora)
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 citron, saft och skal från
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 kruka persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 12 skiva rostbiff, köpt

Krassedressing

  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, grovhackad
  • 10 dragonblad, stora
  • 1 ask krasse
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 tsk citron, färskpressad

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och rödlök, gurka och tomat. Blanda samman allt i en bunke tillsammans med matvete (gärna varma), rivet skal och saft av citron samt olivolja.
  2. Grovhacka mynta och persilja och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna stå i minst 30 minuter så smakerna hinner gå samman innan servering.
  3. Servera tillsammans med rostbiff och eventuellt dragon- och krassedressing.
  4. Krassedressing
    Lägg dragonblad, krasse samt vitlöksklyftan i en bunke och mixa tillsammans med lite av yoghurten till en grön sås. Tillsätt resten av yoghurten, majonnäsen samt citronsaft- och skal. Mixa med hjälp av stavmixer till en slät, ljusgrön sås och smaka av med salt och peppar.