Lisa Lemkes sillsallad

Lisa Lemkes sillsallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Lisa Lemkes sillsallad

10 ingredienser

20 min + 1 dygn

Sillsallad med rödbetor, potatis, äpple och ättiksgurka är ett riktigt gott inslag på julbordet. Enkel att göra är den också.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
10 - 12 portioner
  • 2 ursaltade sillfiléer
  • 6-8 inlagda rödbetor, hela
  • 1 hel ättiksgurka
  • 3 potatisar, kokta
  • 2 äpple, ex Ingrid Marie
  • 2-2,5 dl spad från de inlagda rödbetorna
  • 1 gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • ägg, kokt, till servering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka lök, ättiksgurka, rödbetor och sill fint. Kärna ur äpplena och skär dem och potatisen i riktigt små, fina tärningar.
  2. Blanda samman allt ordentligt med rödbetsspadet. Smaka av med salt och vitpeppar och lägg i en stor plastburk med tillhörande lock.
  3. Låt stå i kylskåp i minst 1 dygn, rör gärna om någon gång under tiden. Smaka av sillsalladen igen och dekorera eventuellt med hackat, kokt ägg vid servering.