Kyckling med rotfrukter i långpanna

Kyckling med rotfrukter i långpanna
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Kyckling med rotfrukter i långpanna

124

12 ingredienser

40 m

Kyckling med rotfrukter i långpanna med god smak av citron och honung. Enkelt och smart att laga hela middagen i ugnen!

Ingredienser

portioner4

Kyckling med rotfrukter i långpanna

  • 4 kycklingklubbor
  • 4 potatisar (stora)
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 400 g rotselleri
  • 200 g gulbeta
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 citron
  • 1 dl honung
  • salt
  • peppar
  • 200 g svarta oliver utan kärnor

Gör så här

  1. Kyckling med rotfrukter i långpanna
    Skala och skär ner alla grönsaker och rotfrukter i samma storlek.
  2. Lägg alltsammans i en långpanna eller en stor ugnsform.
  3. Hetta upp honung i en kastrull på låg värme och riv ner citronskal samt saft. Rör runt hela tiden så inte honungen bränner fast.
  4. Dela kycklingklubborna på mitten.Skär i leden, då kommer du lätt igenom (använd en separat skärbräda till kycklingen).
  5. Placera kycklingen på de skurna rotfrukterna i långpannan.
  6. Ringa honungsglazen över hela långpannan.
  7. Salt och peppra efter smak.
  8. Ställ långpannan i ugnen, ca 210 grader i ungefär 30 minuter. Det är viktigt att kycklingen är klar så kolla att den är vit i köttet.
  9. Servera ugnskycklingen med grovt hackade oliver och nyhackade örter.
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer