Kladdkaka med kaffe och romgrädde
Kladdkaka med kaffe och romgrädde
9 ingredienser
Kladdkaka med kaffe och mörk choklad som ger extra god smak. Servera din kladdkaka med romspetsad grädde.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka med kaffe och romgrädde
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad
- 1,5 dl kakao
- 1 krm salt
- 3 msk kaffe, starkt
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk rom
Gör så här
Kladdkaka med kaffe och romgrädde
- Sätt ugnen på 185 grader. Vispa snabbt ihop ägg och socker.
- Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält
- Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet.
- Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.
- Vispa grädden och smaksätt med rom.
- Servera din kladdkaka med grädden.