Indisk kycklinggryta med yoghurtraita
Indisk kycklinggryta med yoghurtraita
26 ingredienser
1 h 15 m
Smakrik gryta med kyckling, grönsaker, ingefära, vindaloocurry och kokosmjölk.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 purjolök
- 40 g färsk ingefära
- 200 g morot
- 250 g blomkål
- 1,5 msk vindaloocurry
- 400 g kikärtor
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl grönsaksbuljong
- 1 dl turkisk yoghurt
- olja
- 2-3 msk smör
- salt
- svartpeppar
- sötmandel, hackad
- färsk koriander
- 3 dl basmatiris
Yoghurtraita
- 1 dl turkisk yoghurt
- 0,5 gurka
- 1 klyfta vitlök
- 1 knippe mynta
- 0,5 krm malen spiskummin
naanbröd
- naanbröd
- 1 msk smör
- 1 klyfta vitlök
Gör så här
- Hacka purjolök och morot. Skala och finhacka ingefära och två vitlöksklyftor. Skär blomkål i grova bitar.
- Strimla kycklinglårfiléerna.
- Fräs kycklingen tillsammans med olja, smör och curry i en gryta.
- Tillsätt grönsakerna, kikärtor, grönsaksbuljong och kokosmjölk.
- Smaka av med salt.
- Tillaga i ugn på 200 grader ca 60 minuter.
- Gör yoghurtraita genom att blanda yoghurt med urkärnad och finhackad gurka, finhackad mynta, riven vitlök och spiskummin.
- Bryn smör och riv ner en vitlöksklyfta.
- Pensla naanbröd med vitlökssmöret och värm i ugnen på 200 grader ca 3-4 minuter.
- Ta ut grytan ur ugnen och tillsätt resten av yoghurten.
- Servera med ris, yoghurtraita och varma naanbröd. Toppa med hackad mandel och koriander.