• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Indisk gryta med falukorv

Indisk gryta med falukorv
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Indisk gryta med falukorv

5 steg att laga

15 ingredienser

25 min

Kryddig falukorvsgryta med blomkål och kikärtor. Snabb och billig vardagsmiddag som går hem hos hela familjen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • smör, att steka i
  • 30 g ingefära
  • 500 g blomkål
  • 1 förp kikärtor
  • 1,5 msk curry
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • färsk koriander (eller persilja)
  • basmatiris
  • naturell, fet yoghurt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla lök, vitlök och skalad ingefära i små bitar. Skär falukorven i strimlor och blomkålen i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör och fräs lök, vitlök, ingefära och curry tills löken är mjuk. Tillsätt falukorv, blomkål och kikärtor och fräs med resten i ett par minuter på hög värme.
  4. Slå på krossade tomater och grädde eller vatten, krydda med salt och peppar och koka samman i ca 5-10 minuter. Rör om då och då under tiden.
  5. Servera med hackad koriander på toppen och en klick yoghurt samt basmatiris.