Höstig svamprisotto

Höstig svamprisotto
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Höstig svamprisotto

27

13 ingredienser

25 min

Höstig svamprisotto med kantareller och parmesanost. Risotto är enklare att svänga ihop än vad många tror, så låt dig inte avskräckas!

Ingredienser

portioner4
  • 4 dl carnaroliris
  • 200 g kantareller
  • 100 g skogschampinjoner
  • 10 g torkade trattkantareller
  • 3 dl vitt vin
  • 1,2 l hönsbuljong
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 100 g parmesanost, riven
  • 50 g smör
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tillsätt risottoriset i en stor och bred kastrull med lite smör. Svetta riset och tillsätt den torkade svampen och den finhackade löken.

  2. Tillsätt vitt vin till riset och låt vinet koka in.

  3. Späd risotton med hönsbuljong, den skall koka lugnt hela tiden och kokningen ska inte avstanna. Detta tar cirka 18 minuter, men läs på förpackningen hur just ditt risottoris ska tillagas.

  4. I en separat panna, tillsätt smör och stek kantareller och championjoner.

  5. När riset har en krämig konsistens och buljongen är slut - tillsätt smör och riven parmesan.

  6. Lägg upp och toppa med nystekt svamp!