Höstig svamprisotto
Höstig svamprisotto
13 ingredienser
25 min
Höstig svamprisotto med kantareller och parmesanost. Risotto är enklare att svänga ihop än vad många tror, så låt dig inte avskräckas!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 4 dl carnaroliris
- 200 g kantareller
- 100 g skogschampinjoner
- 10 g torkade trattkantareller
- 3 dl vitt vin
- 1,2 l hönsbuljong
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 100 g parmesanost, riven
- 50 g smör
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Gör så här
- Tillsätt risottoriset i en stor och bred kastrull med lite smör. Svetta riset och tillsätt den torkade svampen och den finhackade löken.
- Tillsätt vitt vin till riset och låt vinet koka in.
- Späd risotton med hönsbuljong, den skall koka lugnt hela tiden och kokningen ska inte avstanna. Detta tar cirka 18 minuter, men läs på förpackningen hur just ditt risottoris ska tillagas.
- I en separat panna, tillsätt smör och stek kantareller och championjoner.
- När riset har en krämig konsistens och buljongen är slut - tillsätt smör och riven parmesan.
- Lägg upp och toppa med nystekt svamp!