Gnocchi med fläsk och ärtor
Gnocchi med fläsk och ärtor
11 ingredienser
40 min
Hemlagad gnocchi med inspiration av klassisk svensk kroppkaka! Snabblagat och perfekt om du har rester av kokt potatis.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
Gnocchi
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 500 g potatis, kokt
Tillbehör
- 10 cm purjolök, strimlad
- 200 g fläsk, strimlat
- 50 g smör
- salt
- 2 tsk kryddpepparkorn, mortlad
- 1 dl frysta lingon (osockrade)
- 2 dl frysta ärtor
Gör så här
- Sätt på en stor kastrull med kokande vatten.
- Låt ärtor och lingon tina i varsin skål.
Gnocchi
- Pressa potatisen genom en press eller sil. Blanda med salt, mjöl och ägg till en smidig deg.
- Lägg degen på ett mjölat bord och rulla långa strängar, ca 1,5 cm breda.
- Skär degen i ca 2 cm långa "stubbar".
- Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet, när de flyter upp till ytan är de klara men låt alla komma upp innan du plockar ur gnocchin. Låt rinna av på tallrik.
- Stek fläsk och purjolök i en het panna med smör.
- Tillsätt ärtor och kokt gnocchi i pannan.
- Mot slutet, tillsätt nymald kryddpeppar. Servera med lingon.