• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fläskfilé i asiatisk wok

Fläskfilé i asiatisk wok
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Fläskfilé i asiatisk wok

7 steg att laga

9 ingredienser

Fläskfilé i en smakrik och spännande wok med sichuanpeppar, skogschampinjoner och ingefära. Snabblagat och gott!

Ingredienser

4 portioner

Fläskfilé i asiatisk wok

  • 500 g fläskfilé
  • 5 skogschampinioner
  • 150 g haricots verts
  • 20 g ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 msk japansk soja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk sichuanpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Fläskfilé i asiatisk wok
    Skär champinionerna och snoppa haricot verts-bönorna.
  2. Finhacka ingefära och vitlök.
  3. Mortla sichuanpepparkornen.
  4. Skär fläskfilé i tunna skivor.
  5. Fräs fläskfilén i en het panna tillsammans med sichuanpeppar.
  6. Tillsätt haricot verts, ingefära, vitlök och till sist champinioner.
  7. Avsluta med soja, ostronsås och vitvinsvinäger.