Vitkålspasta
Vitkålspasta
8 ingredienser
25 min
Tunt strimlad, smörstekt vitkål som serveras med basilikakräm och rökt bog.
Ingredienser
Vitkålspasta
- 0,5 vitkål
- 2 gula lökar, tunt klyftade
- 1 förp salladsärtor, skurna på mitten (eller sockerärtor)
Basilikakräm
- 1 klyfta vitlök, skalad
- 1 kruka basilika
- 0,5 dl sötmandel, hackad
Till servering
- rökt bog, skivad
- ost, riven
Gör så här
Basilikakräm
- Mortla vitlöken tillsammans med basilika blad i en mortel.
- Tillsätt hackad mandel, riven ost och rapsoljan. Blanda och smaksätt med salt.
Vitkålspasta
- Strimla vitkålen tunt. Fräs tillsammans med lökklyftorna så att det mjuknar.
- Tillsätt sugarsnaps, salt och svartpeppar.
- Rör ner basilikakrämen, blanda runt och lägg upp på tallrik.
- Toppa med rökt bog, lite riven ost och svartpeppar.