Vit sparris med varmrökt makrill

Vit sparris med varmrökt makrill
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Vit sparris med varmrökt makrill

0

9 ingredienser

20 min

Vit sparris med varmrökt makrill och äggröra. Receptet är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

portioner4
  • 8 sparris, skalade
  • 1 varmrökt makrill, hel
  • 8 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 knippe dragon, skuren
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Koka sparrisarna mjuka i saltat vatten.
  2. Vispa ägg och grädde, och värm i kastrull under vispning tills äggblandningen blir krämig, smaksätt med salt och dragon.
  3. Häll av vattnet från sparrisen och blanda i smör, citronsaft och lite salt.
  4. Lägg upp äggröran på tallrik, bryt makrill fileerna i bitar och lägg på.
  5. Toppa med sparris och lite dragon.