Strömmingslåda med färska örter, fänkål och färskpotatis

0 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g strömmingsfileér
  • 0,5 kruka timjan, finskuren
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 0,5 kruka basilika, finskuren
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 ägg
  • 400 g kokt färskpotatis, skivad
  • 1 fänkål, skivad
  • Salt och svartpeppar att smaksätta med
  • 0,5 ask sockerärtor, finstrimlad
  • 0,5 gurka, finstrimlad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela skivad potatis i en ugnsfast form.
  3. Blanda de skurna örterna med vitlök och olja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna och bred på örtfyllningen på köttsidan. Rulla ihop dem och fördela dem i ugnsformen.
  5. Toppa med fänkålen.
  6. Vispa ägg och kaffegrädde, smaksätt med salt och svartpeppar. Häll äggstanningen över strömmingen.
  7. Kör in strömmingslådan i ugnen tills äggstanningen stannat och strömmingslådan fått färg, 175 grader i ca 20-30 minuter.
  8. Blanda sockerärtor och gurka med olja, vinäger och salt. Toppa den färdiga strömmingslådan med salladen och lite plockad timjan.
16 augusti 2012

Fler goda recept