Snabb potatissallad med makrill, dill och tomat

Snabb potatissallad med makrill, dill och tomat
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Snabb potatissallad med makrill, dill och tomat

10 ingredienser

20 min

Receptet på snabb potatissallad med makrill, dill och tomat är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 2 förp makrill i tomatsås
  • 600 g potatis, delad kokt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 rödlök, skalad
  • 3 tomater
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sila av tomatsåsen från makrillen och spara den.
  2. Blanda tomatsåsen med vinäger och socker och tillsätt olivolja och finhackad dill, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär rödlöken i båtar och tärna tomaterna grovt.
  4. Blanda sedan samtliga ingredienser till en sallad.
  5. Smaka av med salt och peppar.