Sallad med stekt aubergine
Sallad med stekt aubergine
14 ingredienser
30 min
Stekt aubergine med kikärtsdipp och sesamdressing. En god och snabblagad vegetarisk rätt
Se Karin Andersson laga receptet


Ingredienser
- 1 aubergine
- 1,5 klyfta vitlök
- 1 tsk hel spiskummin
- 1 dl olivolja
- 3 peperoncino, pepparfrukter
- 250 g rucolasallad
- 1 dl färska myntablad
- 1 dl färska korianderblad
- sesamfrön
- 1 förp kikärtor, färdigkokta
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl matyoghurt
- 0,5 limefrukt, rivet skal och saft
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
- Stek auberginen mjuk tillsammans med vitlök och peperoncino samt spiskummin.
- Blanda samman en dressing av yoghurt, crème fraiche, sesamolja, vitlök, och limeskal och -saft.
- Smaka av med salt.
- Blanda kikärtorna med dressingen.
- Lägg upp rucola i botten på ett fat, toppa med kikärtsröra och aubergine.
- Avsluta genom att strö över färsk mynta och koriander. Rosta sesamfrön försiktigt i en torr stekpanna och strössla över.